Amorevera | Moje slobodno vrijeme
290
page-template-default,page,page-id-290,page-child,parent-pageid-152,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Moje slobodno vrijeme

U svoje slobodno vrijeme, čovjek se može odmarati, održavati kondiciju, vježbati, baviti se hobijima, nastaviti obrazovanje, putovanjem stjecati nova iskustva, te biti zajedno sa svojim prijateljima u opuštajućim atmosferama. Slobodno vrijeme služi za osobni razvoj i za sudjelovanje u društvenom životu.
 

IGRA I SPORT

Na Specijalnim olimpijskim igrama se mogu osobe s poteškoćama mjeriti sa sportašima sličnih performansi u konkurenciji. Prvenstva su na lokalnoj i državnoj razini, a svakih četiri godine se održavaju i svjetska prvenstva.
Iskustva stečena u sportu povećavaju fizičku kondiciju i samopouzdanje.
Lokalne udruge pružaju odgovarajuće ponude za sve uzraste: od šetnja za cijelu obitelj, preko nogometnih reprezentacija, do penjanjaTakođer, udruga surađuje s lokalnim klubovima kako bi izgradili integracijske sportske klubove.
 

AKO SE IDE NA PUTOVANJE

I osobe s intelektualnim poteškoćama žele  upoznati druga mjesta, druge zemlje. Agencije za djecu s teškoćama u razvoju također će dopustiti da se roditelji mogu opustiti jednom, bez kćerke ili sina.
 

OBRAZOVANJE ODRASLIH OSOBA

Udruge svake godine na državnim i lokalnim razinama provodi razne obrazovne programe za osobe s invaliditetom: od tečaja kuhanja i informatičkog tečaja do seminara… Važnost suradnje s drugim obrazovnim institucijama, kao što su obrazovanje odraslih raste.
 

UMJETNOST I KULTURA

Slično kao i u sportu  osobe s intelektualnim poteškoćama mogu steći društveno priznanje i samopouzdanje na područjima umjetnosti i kulture. Često imaju poseban talent za slikanje.
Također,osobe s intelektualnim poteškoćama mogu svoju vještinu pokazati i  na pozornici, u kazalištima i glazbenim emisijama, kako bi i na taj način promijenili postojeće predrasude.