Amorevera | Govornik
16167
page-template-default,page,page-id-16167,page-child,parent-pageid-13972,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Govornik

Izdvojeni ICT-y AAC Govornik

 

Kako dio osoba s problemima u komunikaciji ima i poteškoća s motorikom, sa portala JA-KOM izdvojili smo “Govornik” i opremili ga izbornikom koji svojom veličinom, funkcionalnošću i ciljanim sadržajem pojednostavljuje i olakšava pristup spomenutoj populaciji.

Izrazito velike tipke, horizontalno postavljene na početnoj stranici omogućuju svojom funkcijom najčešće brze odgovore sa “Da” – “Ne”, kao i ulaz u “Govornik”.
Naravno, tu je i tipka poziva za “HITNU i neizostavnu pomoć”.
 

Ispod navedenih tipki, preko cijele dužine nalazi se tipka “Skretanja pozornosti” prisutnima a preko koje prelazimo (i po potrebi “kliknemo”) na putu prema bilo kojoj tipki, iznad.
Rubni stupac svake stranice također je opremljen maksimalno povećanim tipkama jednakih funkcija.

U podnožju svake stranice nalazi se vodoravno postavljeni izbornik koji prečicom (simbolom) omogućuje brzi prelazak na željenu temu komunikacije. Na početnoj stranici, spomenutim izbornikom ulazite na stranice različitih namjena.