Amorevera | O udruzi
2214
page-template-default,page,page-id-2214,page-parent,page-child,parent-pageid-2,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

O udruzi

 
članovi u udruzi amorevera
 

O udruzi

 
U ožujku 2010. godine na inicijativu roditelja osoba s poteškoćama i stručnih suradnika, osnovana je „Amo Re Vera“ ili u prijevodu s Latinskog, Amo = voljeti, biti sklon ; Re Vera = uistinu.

Udruga je zapravo nastala kao roditeljska nužnost nakon navršene 21. godine života djeteta s teškoćama, pošto se Država tim danom odriče sustavne brige o svakom takvom čovjeku. Naravno, osim ako nije “ispod stola” u nakaradnom sustavu drugačije dogovoreno.

Udruga je civilna, nevladina, neprofitna, humanitarna i volonterski organizirana podrška djeci i odraslima s intelektualnim, komunikacijskim i drugim poteškoćama, prvenstveno vezanih za poteškoće samozastupanja.

Zagovaramo i provodimo inovativni pristup prema osobama s poteškoćama koji se temelji na poštivanju prirođenog ljudskog dostojanstva svakog čovjeka, baziranom na stvaranju uvjeta jednakih mogućnosti i zaštiti ljudskih prava.
 

Okupljamo odgovorne roditelje koji su spremni izaći iz konformističkog stereotipa i svojim aktivnim radom biti ili postati vodeća pokretačka snaga i kontrola u zastupanju, edukaciji, zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi, kao najbliskiji segment štićenoj populaciji.

Ovdje možete naći zašto, kako i kada radimo. Upoznati se s ciljevima, trenutnim i budućim projektima, vidjeti našu galeriju fotografija, sudjelovati u radu foruma, javnih rasprava, pridružiti nam se.

Hvala!